Monin Kahve Şurubu Nasıl Kullanılır?

Monin Kahve Şurubu Nasıl Kullanılır?

Kahve kültürünün günümüzdeki gelişimiyle birlikte nitelikli kahveler içmek, ekstra lezzetler ekleyerek damak tadımıza uygun aromalı kahveleri keşfetmek hepimiz için yeni bir tutku haline gelmiştir. COVID-19 Salgını nedeniyle alışkanlıklarımızın tümüyle değiştiği bir dönemden geçerken hayatımız boyunca dışarıda tüketmeye alıştığımız ürünleri artık evlerimizde tüketir hale geldik. Monin’in birbirinden farklı kahve şurubu çeşitleri ile evinizde aromalı kahveler yapmak çok kolay. 

Kahve Şurubu Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Kahve şurupları kahveyi şekerlendirmek ya da aroma vermek için kullanılabileceği gibi kahve kokteylleri yaparken de kullanılan tatlandırıcılardır. Kahveyi şekerli tüketenler kahve ile daha kolay ve tamamen entegre olabilmesi sebebiyle şeker yerine kahve şurubunu tercih ederken, kahveye krema ve süt eklemek istemeyenler ise kahve şuruplarını aroma vermek amaçlı kullanabiliyor. Sütlü, köpüklü veya kremalı kahve seçeneklerine de entegre olabilen Kahve şurupları Kahve soslarının aksine (çikolata sosu, karamel sosu vb. sos çeşitleri) hem soğuk hem de sıcak içeceklerde etkin bir şekilde kullanılabiliyor. (Kahve sosları sadece sıcak içeceklerle uyumludur, 90 derece sıcaklığın altında olan kahveler ile düzgün bir şekilde entegre olmaz.)  

 

Monin Kahve Şurupları ile Damak Tadınızı Keşfedin!

Bazı Kahve severler kahveyi her zaman sade içerken bazıları ise içeceklerine ekstra lezzet eklemenin keyfini çıkarır. Monin’in geniş lezzet yelpazesi bu noktada size yardımcı olacak en kaliteli çözümdür. Birbirinden farklı kahve şuruplarını deneyebilir, damak zevkinizi keşfedebilirsiniz. Evinizde aromalı kahve hazırlamak için barista olmanıza gerek yok, Monin kahve şurupları ile istediğiniz aromaya sahip kahveyi elde etmeniz çok kolay. 


Kahve şurubu kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, kullanılan şurup miktarıdır. Bu noktada Monin Şurup Pompası veya Jigger kullanmak oldukça pratik olacaktır. Monin Şurup Pompası ile 1 sıkımda 10 ml şurup elde edersiniz. Aromalı kahveleri hazırlarken 60 ml kahveye 10 ml Monin Kahve Şurubu (1 pompa sıkımı) denk gelecek şekilde kullanabilirsiniz. Yani uygulayacağınız standart tariflerde;

•    60 ml kahveniz var ise 10 ml, 
•    120 ml kahveniz var ise 20 ml, 
•    180 ml kahveniz var ise 30 ml kahve şurubu kullanabilirsiniz.


Farklı kahve kokteyli tariflerinde oranlar değişkenlik gösterebilir veya tek tarife farklı şuruplar dahil edilebilir. Kahve tariflerini de içeren birbirinden lezzetli Monin tariflerini inceleyerek sıcak ve soğuk kahve tariflerini deneyebilirsiniz. Bildiğiniz tattan şaşmak istemiyorsanız çoğu kafede karşınıza çıkan aromaları da Monin farkıyla yeniden keşfedebilirsiniz.


En Çok Tercih Edilen Kahve Şurupları Hangileridir?

Kahve ile en çok tercih edilen standart aromalar çoğu kişinin tatlı tariflerinden de aşina olduğu Karamel Şurubu, Vanilya Şurubu ve Fındık Şurubu şeklinde sıralanır. Monin şurup çeşitlerinde bu aromaların şekersiz versiyonları da bulunmaktadır. Düşük kalorili aromalı kahve elde etmek için de tercih edilebilir. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çoğu zaman kafelerde karşınıza çıkan özel aromalı latte çeşitlerinden tanıyacağınız Chai Tea Şurubu, Pumpkin Spice Şurubu, Gingerbread Şurubu ve Toffee Nut Şurubu ile evde aromalı latte yapmak çok kolay, chai tea latte tarifini inceleyerek farklı şurup çeşitlerine göre uyarlayabilirsiniz. Irısh şurubu ise popüler Irish Coffee’yi ister alkollü ister alkolsüz hazırlamanıza olanak sağlayan bir aroma verir. Very Irish Coffee tarifine göz atmayı unutmayın. 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Monin Kahve Şurubu Nasıl Kullanılır?, En Çok Tercih Edilen Kahve Şurupları Hangileridir?, Kahve Şurubu Nedir? Nerelerde Kullanılır?, Monin Kahve Şurupları ile Damak Tadınızı Keşfedin!
Aralık 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR