Monin’in Seçkin Ürünü: Vanilya Şurubu

moninin seçkin ürünü: vanilya şurubu

Monin’in Seçkin Ürünü: Vanilya Şurubu

Zengin, kremamsı, sıcak ve her anlamıyla baş döndürücü bir lezzet olan Vanilya'nın tarihine, kullanım alanlarına ve faydalarına değindimiz Baharatların Kraliçesi: Vanilya başlıklı blog yazımızı geçen hafta paylaşmıştık. Bu hafta ise birçok lezzete uyum sağlayan vanilya aromasının geniş yelpazede kullanımına imkan sunan şuruplar hakkında detaylar içeren blog yazımızı paylaşıyoruz.

 

Monin’in Premium olarak kabul edilen vitrin ürünü vanilya şurubudur. Saf Madagaskar vanilyası kullanılarak elde edilmesi sebebiyle monin vanilya şurubu, içeceklere yüksek kalitede bir lezzet katar. Kahve şurupları içerisinde en çok tercih edilen 3 aromadan biri olan vanilya şurubu, yalnızca 10 ml kullanımda bile kahvelere eşsiz bir lezzet katar. 

 

Vanilya Şurubu nasıl kullanılır? 

 

Vanilya şurubunun kullanımı çok basittir. Sıcak çikolata, tüm kahve çeşitlerine, milkshake vb. tatlı içeceklere az bir miktar ilave ederek içecekleri farklı bir seviyeye taşıyabilirsiniz. Ortalama 60 ml içeceğe 10 ml vanilya şurubu eklemek genelde yeterli olmaktadır. İçeceklerin miktarı arttıkça eklenen vanilya şurubu miktarı da bu oranda arttırılabilir.


Monin’in 700ml şuruplarıyla uyumlu olan şurup pompası bir sıkımda 10 ml şurup vermektedir. Tarifleri uygularken doğru oranda şurup eklemeyi sağlarken, kullanımı da kolaylaştırır. Pompa kullanmak yerine ikinci seçenek olarak jiggerlar da tercih edilebilir. Jiggerlar farklı sıvı malzemeleri doğru oranda ekleme imkanı sunar.


Vanilya Şurubu ne işe yarar? 

 

Temelde aroma verici olarak tercih edilen vanilya baharatının yoğun bir şekilde sunulduğu şurup versiyonu kullanım kolaylığı sunar. Bu sayede tatlı aromalar katılması planlanan tariflerde pratik bir şekilde aroma verme işine yarar. Vanilya Şurubu; latte, cappuccino, macchiato gibi kahve çeşitlerine, sıcak çikolata, mikshake, frappe içeceklerine ve birçok kokteyl/mokteyl tariflerine benzersiz bir lezzet katar. Egzotik çiçek aromalı vanilya tadını hissettiren bu şurubun şekersiz seçeneği de bulunmaktadır. 


Şekersiz Vanilya Şurubunun Özellikleri Nelerdir? 

 

Şekersiz vanilya şurubu, kalorisiz tatlandırıcı çeşidi olan sukraloz kullanılarak elde edilmiştir. Bu sebeple şekersiz vanilya şurubunun kalori oranı yok denecek kadar azdır. 100ml monin şekersiz vanilya şurubu 13 kilokaloridir, 10ml şekersiz vanilya şurubu kullanılarak oluşturulan içeceğe yalnızca 1,3 kcal eklenir. 

 

Şekersiz vanilya şurubunun bir diğer önemli özellikleri, GDO’suz ve Vegan olması, laktoz ve alerjen madde içermemesi, içeriğinde doğal tatlandırıcı ve renklendiriciler kullanılmış olmasıdır. Bu özellikleri dolayısıyla hamileler, diyabetikler, sporcular ve çocukların kullanımına uygun olan şekersiz vanilya şurubu alerjisi olan veya mama yemekte zorlanan bebeklerin mamalarına tatlandırma amaçlı katılan bir aroma olarak da tercih edilmektedir. Alerjen madde içermemesinin yanında glüten de içermeyen şekersiz vanilya şurubu veganların ve çölyak hastalarının kullanımına da uygundur. 

 

Pek çok tarifte Vanilya veya Şekersiz Vanilya Şurubu kullanabilirsiniz, Monin'in özel tarifleri arasında yer alan vegan latte tarifi, vanilyalı latte tarifi, vanilyalı kahve kokteyli ve limonlu vanilya çayı tariflerine de ayrıca göz atabilirisiniz. 

Etiketler: Vanilya Şurubu, Şekersiz Vanilya Şurubu, vanilya şuruplarının özellikleri, vanilyalı içecek tarifleri,
Şubat 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR