Kokteyllere Doku Katarak Çıtayı Yükseltin

kokteyllere doku katmanın tekniklerini keşfet

İçecek endüstrisinin deneyime dayalı bir ortama dönüşmesiyle birlikte kolay, pastoral tarifler aşılarak tüketicilerin tüm duyularını kapsayan tarifler oluşturulmaya başlandı. Çağdaş veya tematik bar ambiyanslarının ve fantastik içeceklerin ötesine geçen içecek çeşitlerinin geliştirilmesi bu amaca hizmet etmek için gerekli bir faktör haline geldi. Klasik tekniklerin yeniden canlanması popülerliğini korurken, tüketicilerin yeni kelimeler öğrenmesi ve zevk anlayışının değişmesi kokteyl sektöründe modern eklemelerin benimsenmesini gerektirmeye başladı. Zıt tatları harmanlamak ve yeni malzemeleri dahil etmekle birlikte içecek dünyasının çeşitliliğinde önemli bir artış görüldü. Bu yöntemler arasında, sunumları tamamlamanın basit ama önemli bir yolu giderek daha yaygın hale geliyor: kokteyllere doku katmak!

İçecekten Bir Isırık Al

İçeceklere yoğun bir doku katmak yeni bir konu değil, geleneksel Asya mutfağında, özellikle tatlı çorbalarda ve çeşitli içeceklerde, uzun zamandır kullanılmaktadır. Bununla birlikte içeceğin genel ve nihai tadını korumak için eklemelerin alışılmadık bir bileşen yerine tamamlayıcı olarak kusursuz bir şekilde bütünleşmesini sağlamak gerektirir. Dikkate değer örneklerden biri olan jelatinli jöleler, içeceği daha çiğnenebilir hale getirerek lezzetli bir bitiş tadına katkıda bulunur. En popüler olan jöleler Asya'daki birçok süpermarkette kolayca bulunan kutuda içmeye hazır çimen jölesi ve aloe vera’dır; yumuşak, tatlı tonları nedeniyle, hem kahve, smoothies gibi kreması zengin içecekler hem de meyve suları ve çiçek çayları gibi daha gevrek, serinletici içeceklerle kolayca uyum sağlarlar. 
 

Kıvam Veren Taze Tatlar

Asırlardır süregelen meyve sularında posa kullanımını bir kenara bırakacak olursak, içeceklere harmanlanmamış ve işlenmemiş meyvelerin dahil edilmesini, bir içeceğin genel lezzetini yoğunlaştırmak için yenilikçi bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Meyvelerin canlandırıcı notaları, kokteylin zengin aromalarını etkili bir şekilde keserken, sağlığa olan faydaları ise ustaca ve iştah açıcı bir şekilde içeceğe aşılanmış oluyor. Bu taktiği daha da güçlendirmek üzere çarkıfelek meyvesi, ejder meyvesi ve nar gibi tohumları bozulmayan meyvelerin içeceğe eklenmesi, katmanlı bir karmaşıklık ile hem içeceğin viskozite seviyelerini hem de genel lezzetini artıyor. Mükemmel kokteyl dokusunu seçme konusunda fikirler edinmek için aloe fesleğen fizz tarifine göz atın!
 

Aloe Veralı Fesleğenli Fizz


İçindekiler:

  • 20ml MONIN Salatalık şurubu
  • 100ml soda
  • 20ml limon suyu
  • 20gr doğranmış aloe vera
  • 3 adet fesleğen yaprağı
  • 4 damla tuzlu su çözeltisi

Aloe Veralı Fesleğenli Fizz Nasıl Yapılır?

  1. MONIN Salatalık şurubunu, limon suyunu, fesleğen yaprağını ve tuzlu su çözeltisini shaker’a ekleyin.
  2. Bir miktar buz ekledikten sonra iyice çalkalayın.
  3. Uzunca bir bardağa ince bir süzgeç ile süzün
  4. Bardağa aloe vera ve buz ekleyin
  5. Kalan kısmı soda ile doldurun
  6. Servis etmeden önce salatalık dilimi ve fesleğen yaprağı ile süsleyebilirsiniz.

 

Birbirinden farklı tada sahip kokteyller elde etmek isterseniz kokteyl şurubu sayfamızda yer alan şurup çeşitlerine göz atabilirsiniz.

Etiketler: kokteyllere nasıl doku katılır?, kokteyle kıvam verme,
Haziran 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR