Limon Kabuğunun Kullanımı

limon kabuğunun kullanım alanları

LİMON KABUĞUNUN ÖNEMİ 

Asya’ya özgü olan ve barlardan bistrolara birçok tarifte yer alan limonlar, mutfak sahnesi için en doğal temel ürün olarak kabul edilir. Gen araştırmaları limonun aslında acı portakallar ve sitronlar arasında melez bir tür olduğunu gösterse de günümüzde bu fonksiyonel meyve artık öncekilerden daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Birçok klasik içecekte oluşturduğu keskin bir ekşilikten bardaklarda ve yemeklerde garnitür olarak servis edilmesine kadar kullanılan bu çok yönlü ürünler aynı zamanda çok kaliteli birer antioksidan ve antibakteriyeldir. Vitamin yönünden zengin ve liflerle dolu oldukları için insan sağlığına ciddi anlamda faydalı meyvelerdir. Sulu kısmı bu niteliklerle ilişkili olan limon meyvesinin kabukları ise çoğu zaman göz ardı edilir.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR TEKNİKLERİN GELİŞİMİ

Meyvenin geri kalanı gibi parlak kabukları da tüketenin sağlığına birçok fayda sağlar. Buna rağmen limon kabuklarını tek başına yemenin kötü fikir olduğu evrensel bir bilgidir. Turunçgil notalarıyla sevilen bir meyve olan limon, kabuğunun yoğun ve bitkisel tadı, özündeki acılığı tarafından baltalanır. Önceleri bol miktarda içecek dekoru olarak kullanılan kabuklar ister garnitür haline getirilsin, ister içeceklere karışsın, ister rendelenmiş olsun tüm yöntemlerin kullanımı sonunda atılması gerekirdi. Bununla birlikte sürdürülebilir tekniklerin ve ipuçlarının son zamanlarda artmasıyla limon kabukları, çöp olmanın ötesinde uzun ömürlü bir kullanım haline geldi.

 

ÇOK AMAÇLI LİMON KABUĞU TOZU 

İçecek endüstrisi, kahve ve kokteyl gibi içeceklerin infüzyonundan veya smoothie, meyve suları gibi karışımlardan sonra atılan meyve kabuklarına sürdürülebilir yeni çözümler getiriyor. Limonların dış kabuğunu tamamen optimize etmenin yollarından biri olan kabukları toz haline getirmek bunlardan biri. Herkes tarafından kolaylıkla uygulanabilecek bu yöntemde, tamamen kuruyana kadar susuz bırakılan limon kabukları küçük parçalara ayırılıyor ve acılıklarını gidermek için ince bir toz haline getiriliyor. Meyvesi kadar çok yönlü olan limon kabuğu tozu, et marineleri ve salata soslarında yiyecek baharatı gibi davranmasının yanı sıra içeceklere de benzersiz bir doku ve renk sunar. Klasik kokteyller için ekstra bir tada veya unlu mamüller için kaplamaya ihtiyacınız olduğunda limon kabuğu tozu hem işlev hem de lezzet açısından mükemmel bir çözüm olacaktır.

 

İlgili Ürünler

Çelik Limon Sıkacağı

Siyah Limon Sıkacağı 

El Rendesi 

Dekor İçin Özel Şef Cımbızları 

 

Etiketler: bir geri kazanma tekniği, limon kabuklarını limon tozu haline getirme, limon kabuğunun önemi, limon kabuğunun kullanımı, çok amaçlı limon kabuğu tozu, sürdürülebilir tekniklerin gelişimi,
Ağustos 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR