Lezzetin Hikayesi: Karpuz

Lezzetin Hikayesi: Karpuz

Yaz Mevsimine Yolculuk


Amerikalı ünlü yazar Mark Twain karpuz meyvesi için “Bu dünyanın lükslerinin şefidir, yeryüzündeki tüm meyvelerin üzerinde Tanrı’nın lütfuyla kraldır. İnsan tadına baktıktan sonra meleklerin ne yediğini anlar.” demiştir. Bu yüksek övgünün sahibi karpuz en tatlı bölümünü kalın kabuğu altında saklayan, alçakgönüllü bir görünüme sahip olsa da güneşin altında geçen bir günün ardından gölgenin altında serin bir karpuzun ısırılmasının pastoral bir sahne olduğunu inkar edemezsiniz. Serinletici tatlılığını ve meyveden elde edilen suyun bolluğunu düşünüp de yaz meyvelerinin marka elçisi olmasına şaşmamalı. 

 

Bir Meyveden Alınabilecek Maksimum Fayda


Karpuz sadece lezzetli ve herkes tarafından sevilen bir meyve değil, canlandırıcı tadından çok daha fazlasına sahip bir meyvedir. 

 

Sade su içmeyi heyecan verici bulmayan insanlar için karpuz yemek, meyvenin kendisinde %92 oranında su bulunduğundan ihtiyaç duyulan su ihtiyacını karşılamanın mükemmel bir yoludur. Bardak başına sadece 46 kalori ile hafif ve doyurucu bir içecek veya harika bir atıştırmalık olabilir.

 

Karpuz, C vitamini ve likopen gibi iltihabı azaltmaya yardımcı olan antioksidalardan A vitamini, potasyum ve magnezyuma kadar vitaminlerle doludur. Egzersiz sonrası karpuz meyvesinin yenmesi veya suyunun tüketilmesi sporcular için daha az kas ağrısı ve iyileşme süresinin kısalması gibi pozitif etkilere sahip metot haline gelmiştir. 

 

Ayrıca çoğu zaman kullanılmayan karpuz kabuğunun aslında yenebileceği de belirtilmelidir. Kolesterol ve kan şekeri seviyelerini düşürmeye ve bağırsak hareketlerine yardımcı olan zengin bir lif kaynağıdır. 

 

 

Susuzluğunuzu Giderin!

 

Isı arttıkça ferahlatıcı bir içeceğe ulaşmanın veya yaz mevsimini istediğin an hissetmenin formülü olan Monin Watermelon - Karpuz Şurubunu denemek için aşağıdaki tariflere bir göz atın.


Karpuz Aromalı Frambuazlı Soğuk Çay


İçindekiler:

•    10 ml Monin Karpuz Şurubu
•    20 ml Monin Frambuaz Çayı Şurubu
•    180 ml su

Hazırlanışı:

Buz dolu bardağa malzemeleri ilave edin ve güzelce karıştırın.

Garnitür olarak da taze frambuazlarla süslediğiniz bardakta kokteylinizin keyfini çıkarın. 

İlgili Ürünler:

Monin Karpuz Şurubu

Monin Frambuaz Çayı Şurubu

Ölçüler için Şurup Pompası, Jigger, Kokteyl Karıştırma Kaşıkları vb. birçok ekipmanı keşfedebileceğiniz Bar Ekipmanları kategorimizi inceleyebilirsiniz. 

 

Karpuz ve Böğürtlen Aromalı Limonata 


Malzemeler:


•    20 ml Monin Böğürtlen Şurubu
•    15 ml Monin Karpuz Şurubu
•    200 ml Limonata
•    Garnitürler: Böğürtlen, Nane yaprağı, Karpuz

Hazırlanışı:


1-    Servis edeceğiniz bardağı buzla doldurun. 
2-    Limonata ve şurupları bardağa ekleyin. 
3-    İyice karıştırın.(Servis edeceğiniz bardaktan başka bir bardağa iyice karışması için transfer edip servis bardağna tekrar dökebilirsiniz.)
4-    Garnitürleri ekleyin ve kokteylin tadını çıkarın.

 

 

İlgili Ürünler: 

Monin Böğürtlen Şurubu 

Monin Karpuz Şurubu

Ölçüler için Şurup Pompası, Jigger, Kokteyl Karıştırma Kaşıkları vb. birçok ekipmanı keşfedebileceğiniz Bar Ekipmanları kategorimizi inceleyebilirsiniz. 

 

 

Etiketler: lezzet hikayeleri, karpuz meyvesi, monin karpuz şurubu
Ağustos 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR