Kokteyllerin Üzerine Kalın, Kremsi Köpük Nasıl Yapılır?

Kokteyllerin Üzerine Kalın, Kremsi Köpük Nasıl Yapılır?

İster bar profesyoneli ister tüketici olun hazırladığınız kokteylin görseli son derece önemlidir ki görme duyusu ile başlayarak beş duyuyu uyandırabilirsiniz. Bu yazımızda kokteyllerinizi köpüklü gösteren ve ağızda kremsi bir his bırakan bir tekniği aydınlatıyoruz. “Reverse-Dry-Shake” yani “Ters Çevir, Kurut, Salla” Tekniğinin amacı yumurta akı kullanarak kokteyl üzerinde muhteşem bir köpük elde etmektir. Genel olarak, kokteyli uzun süre sallarsanız Shaker’ınızda buz da bir o kadar kırılmış ve kokteyliniz seyreltilmiş olur. Bunun sonucunda nisbeten köpüklü ama aşırı sulu bir kokteyl olacaktır. Bundan kaçınmak için, birkaç teknik kullanmak mümkündür ancak belki de en iyisi “Ters Çevir-Kurut-Salla” tekniğidir.

 

Kuru Sallama mı Ters Kuru Sallama mı? Mükemmel bir köpük için en iyi teknik hangisidir?

Ters Kuru Sallama tekniği, kokteylin tüm malzemelerini buz küpleri olmadan sallamaktan oluşan Kuru Sallama Tekniği’ne dayanır. Kuru sallama tekniği, yumurta akının proteinlerini parçalamanıza ve kokteyle köpük eklemenize izin verir ve uygulamanın ilk aşamasında malzemeler buzsuz 25-30 saniye arasında sallandıktan sonra, soğutma aşaması olan ikinci aşamada buzla (Islak Sallama) tekrar sallanır. Sonunda ise çekici bir köpük ile taçlandırılan mükemmel seyreltilmiş bir kokteyl elde edilir. Lakin buzun yumurta akı ile en iyi arkadaş olmadığını ve köpüğün hacmini parçalama eğilimine sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu nedenle “Ters Kuru Sallama” tekniğini kullanmanız önerilir.

 

Ters Kuru Sallama Tekniği Nasıl Uygulanılır?

Bu teknik de kuru sallama gibi iki aşamadan oluşur. En ayırt edici farkı ise ikinci aşamasında buzların kokteyl içinden çıkartılmasıdır.

  1. Kokteylin tüm malzemelerini buz küpleriyle birlikte çalkalayın.*Yumurta yeterince soğuksa ilk aşamada kokteyl içine koymayın, bunun yerine sadece ikinci sallamaya dahil edin. Yumurta yeterince soğuk değilse ilk aşamaya dahil edilmesi tercih edilir.
  2. İkinci aşamada kokteyli süzgeç yardımıyla shakerın kapağına filtreleyin, ardından buz küplerini atın. Shaker’ınızı soğuk tutmak için tekrar kapatın ve kokteyli bir kaç saniye boyunca tekrar çalkalayın. Çok uzun süre çalkalamanıza gerek yok, aksi takdirde gerekenden daha fazla köpük elde etmiş olursunuz.

 

İlgili Ürüler: 

Boston Shaker ve birçok shaker, kokteyl kaşığı vb ekipmanları Bar Ekipmanları kategorimizden inceleyebilirsiniz. 

 

Etiketler: Ters Kuru Sallama Tekniği Nasıl Uygulanılır?, Reverse-Dry-Shake, Kuru Sallama Yöntemi, Ters Kuru Sallama Yöntemi, Mükemmel bir köpük için en iyi teknik hangisidir?
Ağustos 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR